آلبوم سبک زندگی طلاب
شهریور ۶, ۱۳۹۸دیدار دکتر بحرینی نماینده مجلس
شهریور ۲۶, ۱۳۹۸
به گزارش روابط عمومی مدارس علمیه حضرت مهدی(عج)؛ پنجشنبه بیست و یکم شهریور ماه دکتر سید عباس صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در این مدارس به گفتگو با استاد نظافت پرداختند.
در ابتدای این دیدار استاد نظافت ضمن اشاره به فعالیت ۱۶ ساله مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) گفت: ما از سال ۸۲ با پذیرش حدود ۲۰ طلبه در طبقه فوقانی مسجد فقیه سبزواری با نام مدرسه علمیه صاحبالزمان(عج) فعالیت خود را آغاز کردیم که پس سه سال و به پیشنهاد و دعوت حجتالاسلاموالمسلمین امامی، مؤسس و مدیر وقتِ مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) به مکان کنونی نقل مکان کردیم.
رئیس مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در خصوص فعالیتهای تربیتی در قالب «حوزه پاره وقت» عنوان کرد: از سال ۱۳۹۱ با تأسیس موسسه علمی تربیتی الهدی برای خواهران معارفآموز و همچنین موسسه علمی تربیتی الهادی ویژه برادران فعالیت تربیتی خود را منحصر به طلبه نکردیم و سعی کردیم برای هر فردی که علاقه به فراگیری علوم دینی دارد زمینه آن را فراهم کنیم. البته امکانات فعلی ما جوابگوی تقاضای بالای مخاطبان نیست.
در ادامه این دیدار سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم ضمن اشاره به تاییدات علما و مقام معظم رهبری در خصوص استاد نظافت و این مدارس ابراز داشت: صحبتهای بچههای مشهد در آن جلسه صحبتهای خوبی بود؛ تقریبا شما تنها کسی بودید که صدای طلبههای جوان شدید.
وی ضمن بیان این نکته که دیدار آذر ماه سال هشتاد و شش اولین دیدار حضرت آقا با طلاب جوان بود، افزود: مقام معظم رهبری هم در خود جلسه و هم در بیرون جلسه خیلی راضی بودند و هم خیلی برایشان جالب بود؛ فضای بچههای مشهد و همچنین صحبتهای انقلابی شما خیلی گل کرد و این شد که آقا هم تایید کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دوران حضور پدر بزرگوارشان مرحوم آیتالله سیدحسن صالحی در دوران پیش از انقلاب خاطرنشان کرد: مرحوم پدر بنده در آن زمان مدلی از حوزه پاره وقت را در مهدیه مشهد اجرا کردند.
وی افزود: پس از شهریور ۱۳۲۰ که اقبالی زیادی به حوزه بوجود آمد، امکان آن نبود که تمام متقاضیها طلبه شوند؛ حوزه پارهوقت نیز از همان دوران آغاز شد و موجب شد نوع طلبههای پاره وقت زیاد شوند.
صالحی با اشاره به افرادی همچون شهید آستانه پرست که از خروجیهای حوزههای پارهوقت بودند گفت: ارتباط پدر ما با مهدیه از طریق همین حوزه پاره وقت بود. شبها پس از نماز مغرب تا ساعت ده شب در مهدیه درس میگفتند و بخش زیادی از ارتباطات اجتماعی حاج آقای ما از همینجا شکل گرفت. این تجربه خوبی بود که مشهد در آن زمان داشت.
وی افزود: ما آمدیم خدا قوت به شما بگوییم. یکی از توفیقات شما این بوده که خدا لطف کرده پای یک کار ایستاده اید و این از اخلاق الهی است که خدا به این صبر شما هم برکت میدهد. شما با این کار تربیت طلاب صبر و استقامت که داشته اید؛ علیرغم زمینههای دیگری که برای شما بود، این از حسنات و باقیات(الصالحات) شما خواهد بود.
ایشان با تبیین ضرورت پیگیری مدلی که به تربیت و پیدایش افراد اخلاقی و در نهایت مرجع اخلاقی جامعه و طلاب بینجامد، افزود: بخش دیگر، حوزههای اخلاقی است که نیاز به گروه مرجع اخلاقی است. لذا بحثهای اخلاقی از مباحثی است که شما توجه داشتید و دارید. مسئله دیگر این حوزه ارتباطات و تعاملات اجتماعی است که در تربیت جامع شما مورد توجه بوده. این مدل اهمیت پیدا میکند چراکه فضای اجتماعی، بسیار سیال شده است. الگوی حوزه تربیت جامع، با کتاب تربیتی شما (کتاب الگوی تربیت جامع طلاب) در حال شکل گیری است.
دکتر صالحی با اشاره به پروژه توسعه مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در قالب مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی(عج) در حاشیه شهر مشهد (رسالت ۸۱) افزود: شما خوشبختانه مسیری را شروع کردهاید که بجای اینکه بگویید میخواهیم انجام بدهیم، آنرا انجام دادهاید و روی میز است و کار روی میز این حسن را دارد که قابلیت تکمیل، تصحیح، نقادی، پیشرفت، حاشیه زدن، بومی کردن و… را پیدا میکند.